Rya Riks

Hej Ryavänner!
Kan nu meddela lite mer exakta uppgifter inför Rya Riks på Tenhults naturbruksgymnasium strax söder om Jönköping. Riksdomare Birgit Fag bedömer djuren tillsammans med föreningens ullresurser Ingegerd och Gunnar Lindberg. Vi börjar kl 9:00 5/9 och har dagen på oss.

5:e september kl 09:00 på Tenhults Naturbruksgymnasium, Jönköping

Kostnad 450:- + moms/lamm faktureras från Svenska Fåravelsförbundet. Bagg- och tacklamm och även tacka med lamm är välkomna.

Anmälan görs till: annika.wahreus@gmail.com senast 27/8.
Djuren visas torra och rena enligt Fåravelsförbundets rekommendationer. Förberedelser för detta finns beskrivet i Fårskötsel nr 3, 2020. När det gäller ryorna provar vi däremot att rengöra dem 7 dagar före bedömningen. Ingen gnuggning och inget medel i vattnet, utan bara lätt urkramning tills vattnet är rent.

Under pausen mitt på dagen finns tillfälle för diskussioner kring avelsmål och ullbedömning.
Egen mat medtages.
Arrangemanget genomförs enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer där vi håller ordentliga avstånd. Själva ridhuset är en stor körhall där vi har alla möjligheter till detta. Medtag härstamningsbevis, intyg på MV-status och fotrötestatus. Saknas fotrötestatus bedöms dessa djur sist. Spritning och nytt papper läggs på bordet mellan varje djur. Fotbad och karantän rekommenderas ändå vid hemkomst.

Vi hoppas på en mycket givande dag där alla ryaintresserade är välkomna både med och utan får. Blir intresset stort jobbar vi på att ha Rya Riks i en annan del av landet till nästa år.

Varmt välkomna önskar Föreningen Ryafåret