Nyhetsbrev och julhälsning

Hej igen, alla medlemmar!
Vi har en stor uppgift: Att intressera fler för våra vackra och användbara får, så att vi får en återväxt av både Ryafårägare och deras får, samt en marknad för produkter av Ryaull.
Ett utmärkt tillfälle är Ull-SM 2022 som avgörs först 2023 i samband med Fårfesten i Kil 2-4 mars.
Till Fårfestens presentation av utställare  har vi skickat in följande text:
Ryafåret – the Power wool!Vi vill visa er det vackra, vänliga fåret med kraftfull ull – lång, stark och glansig.  Utmärkt till slitstark textil med lång hållbarhet.Föreningen Ryafåret – ryafaret.se
Låt oss tillsammans visa upp den kraftfulla ullen genom att skicka in många fällar till Ull- SM!
Anmälan senast 31/12 2022, ullfällar skickas under perioden 16-31 januari till den adress som du får på anmälningsbekräftelsen (eller kan lämnas in om du bor i närheten).
Hemsidan är än så länge inte helt entydig, men Gertrud har forskat litet genom att anmäla 4 fällar, 2 vita och 2 pigmenterade, och fick ett trevligt och välkomnande svar. Så följande gäller:
Varje fårägare (eller ull-ägare) kan skicka in 2 ullfällar till varje klass. För rya- och finullsfår gäller 4 klasser var: vit lammull, vit fårull, pigmenterad lammull, pigmenterad fårull. Lammull är den första ullen som klipps på ett djur, nästa gång och alla efterföljande är det fårull. (Det som står om 2 ullfällar per ras är alltså fel. ”Anmälningsblanketten” som finns på hemsidan är en följesedel som ska packas ihop med varje fäll.)
Anmäl dig genom mail till ullsm@ullvilja.se (med dina uppgifter inklusive fysisk adress och telefon) och betala in medlemsavgiften (Ullvilja) 200 kr och anmälningsavgiften 100 kr/fäll till Ullvilja på swishkonto 123 674 14 66 eller till bankgiro 286-5939, märk med ullsm och ditt namn.  Medlemskapet gäller då hela 2023.
Fler medlemmar får också gärna vara med oss på Fårfesten i Kil, några intresserade utanför styrelsen har anmält sig till ledamot.01@ryafaret.se . Gör det gärna, du också. (se förra medlemsbrevet!)
God Jul och Gott Nytt år till alla medlemmar och Ryafår!
Styrelsen, regionombud och specialansvarigaAnnika, Göran, Anette, Jonas, Gertrud, Felicia, Sara, Helena, Carin, Karolina, Kia