Får festen i Kil 2023

Så blev det äntligen en fårfest igen efter pandemin. Som vi alla får och ullnördar längtat efter dessa fantastiska dagar. Välbesökt var det som vanligt med tillresta bussar från Sveriges alla hörn. 

Ull SM blev ett stort prisregn över ryafällarna både guld, silver och brons i Folkets val samt Wåhlstedts vandringspris Best of all dessutom medaljregn till både lammfällar och vuxenfällar. 

Många utställare som visade och sålde ull o fårprodukter alltifrån garn till korv var på plats. Så mycket att se så det är svårt att hinna med och smälta allt på en dag, några timmar räcker inte. Showen med två visningar per dag där ett axplock från många utställare visas i en färgsprakande kavalkad är något som imponerar varje år. 

Föreningen Ryafåret var naturligtvis på plats med skinn, bildspel och information om våra vackra Ryor med hopp om att några nya ryabesättningar ska starta. Det får inte bli färre Ryor vi måste hjälpas åt att skapa intresse för rasen. 

Carin Tidén regionombud mellan väst

Vår monter