Årsmötet – mer information

Du som inte har anmält dig än: Välkommen med din anmälan till Jonas Persson webbmaster@ryafaret.se Längst ner i brevet står vilka uppgifter vi vill ha..

Så här har vi tänkt oss:
Lördag 17/9
Kl 12.00 Samling och lunch på Tabergstoppen.

Kl 13.00 årsmötesförhandlingar

Kl 15.00 Fika

Kl 15.30: Kia Gabrielsson-Beer visar vad hon gör när hon ullbedömer.

Kl 16.15: Carin Tidén: Vallhund till nytta och nöje – men hur startar man?

Sedan kör vi till
Brittebo Lägergård, förboende och tema

https://www.jonkoping.se/fritidkulturnatur/hyraanlaggningararrangeraevenemang/hittaanlaggningarochlokaler/brittebolagergard.4.74fef9ab15548f0b800efa.html

Där finns både lokal för resten av programmet och möjlighet att övernatta.

Brittebo har vandrarhemsstandard och ingen personal på plats. Vi får ta med oss egna lakan och frukost. Kyl och välutrustat kök finns.

Alternativt boende med lakan och frukost: Tokeryd herrgård. https://tokerydsherrgard.se/ Än så länge finns ett antal dubbel- och ett fåtal enkelrum. Annars är det ganska fullbokat i Jönköpingstrakten.

Kvällen ägnas åt umgänge, mat (föreningen ordnar) och kanske smyger vi igång programmet som fortsätter efter frukost på söndagen 18/9:
Ryaullens användningsområden
Vad är ryaullen bra till, vilka egenskaper är viktiga att bevara för framtiden? Vi visar spunnet, tovat, stickat, vävt, helst också nålbundet och tvåändsstickat och vad man kan göra av skinnfällar (t.ex. de som levereras med revor från garveri). De som kan visar hur man spinner på slända eller spinnrock mm. Vad ska vi tänka på vid lönspinning?

Kia visar hur man rensar och sorterar ull
Vad slängs i onödan och vad skadar kvalitén på garnet, vad passar bättre till annat än att spinna, och hur gör man för att slippa stå och pilla i timmar?

Vi samlas runt Kia, upp till 6 personer åt gången, medan övriga går runt på de andra stationerna.

Vi behöver ullfällar! Om du klipper den närmaste veckan: Ta med hela fällar, alltså även buk- och lårull, men bajsig ull behövs inte. Även grovrensade fällar utan bukull är bättre än ingenting. Det är bra om det inte är dina finaste! Du kan också ta med en (hel eller grovrensad) ullfäll för att få den bedömd.

Anmälan
Hittills ett 15-tal anmälningar, men utan detaljer.
Skriv till Jonas webbmaster@ryafaret.se
Ange namn, telefonnummer, mailadress, eventuell specialkost
Vill du sova på Brittebo eller ordnar du eget boende? Stannar du över en gemensam lunch på Brittebo på söndag? (Föreningen ordnar mat till dem som gör det)?

Tar du med dig ullfäll(ar)? Hur många?

Du som vill bidra till temat
Skriv till Gertrud ledamot01@ryafaret.se

Ta gärna med spinnredskap, ull eller pågående handarbete. Du som kan  kan tvåändssstickning eller nålbindning, eller t.o.m. brickvävning: Det vore fantastiskt bra om du tar med dig  och visar. Beroende på det kunnande som vi får tillgång till ordnar vi stationer med olika teman.
Välkomna!

Styrelsen
PS vi återkommer med mer information när du har anmält dig DS

Bild: Gertrud Spross Sandberg