Nyhetsbrev augusti

Hej, alla medlemmar i Föreningen Ryafåret!

Vi vill påminna om årsmötet 2-3 september hos Anette (vår kassör) på Skogsängan gård i Lekvattnet, Torsby, Värmland. Klicka på Årsmöte under ”Kommande händelser” på vår hemsida ryafaret.se! Och läs och se bilder på skogsangan.se (som har bl.a. Ryafår och Värmlandsfår).

Vi är några som har beställt biljetter på Västanå teater i Rottneros (1 tim bilresa från Lekvattnet) till fredagskvällen 1/9 för att se Solens Dotter. Där erbjuds middag i pausen. Praktiskt sätt att klara den detaljen! De som varit där förut säger att maten är bra. Du kan boka biljett och middag och ange Ryafåret i meddelanderutan, så ordnar personalen ett lagom stort hörn åt oss i caféet. Du som är säker på att komma: Boka redan nu, det finns fortfarande bra platser kvar i salongen.

Så här skrev restaurangchefen som svar på förfrågan:

”Vad roligt att ni ska komma på besök och se Solens dotter. Det går att ordna så att ni sitter på ett hörn tillsammans. Det går alldeles utmärkt att ange ”Ryafåret” som referens i meddelanderutan och även skriva att ni vill sitta tillsammans på ett hörn i en av era bokningar för att vara extra säkra.

Ni är välkomna på fredag 1/9 så hoppas vi att fler vill hänga på er!

Med vänlig hälsning,

Mojtaba Nazari, restaurangansvarig

Västanå Musik & Teater”

Trevligt, eller hur?

Vill du ha mönstringskurs hemma hos dig? Prata gärna med fler fårägare i trakten och kontakta ditt regionombud!

Vi kommer att prata om kommande verksamhet under årsmötet. Det finns t.ex. medlemmar som vill träffas på ett lättsamt sätt och prata får och annat. Hur det ska gå till får vi hjälpas åt att forma. En möjlighet till det under den mörkare tiden på året blir ”Tova din egen ljuslykta av ryaull”, en kurs som Birgitta Alexandersson tagit initiativ till. Avelsfrågor är också högaktuella. Vi har visserligen ett sprillans godkänt avelsprogram, men hur vill vi ha det på sikt? Hur räddar vi ryafåret och de fantastiska möjligheter som finns att skapa högkvalitativa produkter av ullen? Vad vill du få ut av föreningen? Kom gärna med förslag!

Titta gärna runt litet på hemsidan – det har hänt en del…

Vi önskar en fortsatt fin sommar med lagom mycket regn! För många räcker det nog nu.

Styrelsen

Bild från https://skogsangan.se